Kamerat e veprimit

Një aparat fotografik sportiv dhe aksion është një aparat fotografik kompakt dhe i qëndrueshëm i krijuar për të kapur foto dhe video me cilësi të lartë gjatë sporteve me ritme të shpejta dhe aventurave në natyrë. Këto kamera janë mjaft të vogla për t'u montuar në një helmetë, biçikletë, apo edhe në trupin e personit që kryen aktivitetin.